Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

kaynağı bileğmeseletir]

Olası yangın veya rastgele bir korku durumunda binayı güdük sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları yapılmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen örgülabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve arsa kaybının daha az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en cesim kazanımı duman sızdırmaması ve belli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Cihetıcı malzeme bağırsakermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Akrobat Yangın Merdiveni; Alelumum yalnızca katlı evlerde konstrüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar esenlanır.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda anlatım tamlanan noktalarda belirli müddet ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz Yangın Çıkış Kapısı ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler göz önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *